we know signs.

Video Wall Installation

Working very closely with architects, Silver Thomas Hanley, Kingman Visual were asked to design, supply and install the Video Wall digital signage solution that was to create a visual impact instead of using traditional artwork pieces.

Working on this project while the new reception area was still under construction made the execution of this project smoother and without any challenges faced with retrofitting, such as adequate support to take the weight of the screens. The engineer and builder were able to put structural steel into the wall during construction.

The 12 x screen video wall comprises of Commercial NEC display screens that are wired to accommodate 2 x separate display areas. The first is the 10 screens to display one artwork content at a time (2 screens by 5) and then last 2 x screens wired together as one to deliver independent messages to patients and visitors.

The screens are connect via the hospitals local area network and the content is delivered easily via a desktop computer to the media player we chose and can be updated in real time. Both the hospital and architect were extremely happy with the results as you can see from our testimonials below:

“Our recently installed video wall has added a fabulous ‘wow’ factor to our newly refurbished main hospital foyer. The wall is used to show welcoming imagery and provide a point of focus for those entering the foyer. The added dimension of being able to use the wall to promote services, events and activities provides visitors with dynamic and relevant information, and draws attention to our key messages. We look forward to developing custom content for this space, including specially commissioned artwork and video in the future.” – Roshan Weddikkara – Director of Marketing & Community Relations – St John of God Murdoch Hospital

”As architects responsible for the ongoing additions and refurbishment works at St John of God Hospital Murdoch, Silver Thomas Hanley proposed a digital video wall to create an impact behind the new reception in the refurbished main hospital entry foyer. STH engaged Kingman Visual to design and implement the system in close liaison with the client. Throughout the project I found Renee and the team at Kingman Visual proactive, knowledgeable and professional. Kingman completed the installation efficiently and smoothly. Our client was extremely happy with the quality of the design and installed product. I found Kingman to be a reliable and competitive company that I would happily work with again on future projects.” Nick Gileno – Associate – Silver Thomas Hanley

Click here to download this case study as a pdf  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *